Vad kan vår skola visa i Min skolapp?

Förutom den allmänna kontaktinformationen som redan finns i Min skolapp kan ni visa:

  • Utökade kontaktuppgifter för exempelvis sjukanmälan eller öppettider i biblioteket
  • Matsedel
  • Läsårsdata
  • Kalendarium
  • Nyheter/anslagstavla
  • Scheman

All data kan hämtas från ert existerande system, alla funktioner utom schema kan även fyllas i manuellt. Schemainformationen importeras från er skolplattform, t.ex. adelanet, schoolsoft eller nova softwares webviewer. Observera att er skolplattform måste leverera datan till Min skolapp för att den typen av tjänst ska fungera.

Vilka system levererar data till Min skolapp idag?

  • Tersus/adelanet – scheman och anslag
  • Nova Software – scheman (webviewer)
  • Schoolsoft – scheman
  • Skolmaten – menyer

Fler system läggs till kontinuerligt. Hör gärna av dig för uppdaterad info och frågor om just ert skolsystem.

Kan jag få hjälp om någonting inte funkar?

Ja självklart, du kan alltid mejla vår support på support@minskolapp.se eller ringa på nummer 070-9821115 (vardagar kl 9-12). Välkommen med dina frågor!

Vad kostar appen?

Det är gratis att ladda ner och använda appen.

Vad kostar det för skolan?

Att synas i Min skolapp med skolans kontaktuppgifter är gratis. Grunduppgifterna kan redigeras och utökas utan kostnad genom att skolan registrerar ett gratis användarkonto.

För att aktivera de övriga funktionerna betalar skolan en startavgift (4750 kr) och en årsavgift som varierar mellan 7 och 9 kronor per elev beroende på hur många elever som går på skolan.

Hur säger man upp tjänsten?

Man kan när som helst kontakta ugglan@minskolapp.se för att säga upp tjänsten. Det är tre månaders uppsägningstid på tjänsten som tecknas årsvis.

Kan Min skolapp ersätta en egen app för vår skola?

Ja, i allra högsta grad! Min skolapp är ett stort, driftsäkert, alltid uppdaterat system som har säker import av data direkt från skolans befintliga IT-plattform och en väl genomarbetad administrationspanel som är enkel, tydlig och innehåller alla funktioner som behövs för att publicera er egen data direkt i appen.

Eftersom Min skolapp är ett och samma system för alla skolor, är det ett överlägset val för informationsvisning i smartphones och på webben, både vad gäller pris och stabilitet. Så fort era användare väljer er skola i appen, är det er skola med er egen information och data som kommer att dyka upp varje gång appen öppnas, känslan är därför snarlik en egen app. Fördelen med att ha tillgång till alla skolor i samma app är bl.a. att de föräldrar som har barn i olika skolor/förskolor smidigt kan se information från flera håll.